Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÉLETRAJZI INFORMÁCIÓK:
SZÜLETETT: YE 72
ELHUNYT: YE 19 [53 évesen]
Coruscant, Darth Sidious által

FIZIKAI JELLEMZŐK:
FAJ:
Ember
NEM: Férfi
MAGASSÁG: 1.88. méter
HAJSZÍN: Fekete, de kopasz
SZEMSZÍN: Barna

KRONOLÓGIAI ÉS POLITIKAI INFORMÁCIÓK:
KORSZAK[OK]:
¤ Birodalom felemelkedésének kora
HOVATARTOZÁS:
¤ Jedi Rend
¤ Galaktikus Köztársaság

STAR WARS FILMEK:
¤ Baljós Árnyak
¤ A Klónok Támadása
¤ A Sith-ek Bosszúja

YODA HANGJA: Samuel L. Jackson

MACE WINDU egy korun Jedi mester volt, akit Yoda nem sokkal a geonosisi csata előtt a Rend Mestere címmel ruházott fel. Windu Haruun Kal világából származott, és a nagy Jedi tisztogatás előtt a Jedi Nagytanács egyik utolsó tagja volt. Bár bölcsessége legendás volt és nagy súlya volt a szavának, Yodát a kora miatt jobban tisztelték nála. A Galaxis egyik legjobb vívójának mondhatta magát. Kifejlesztett egy új küzdőstílust, a vaapadot, amit mindössze két ember tudott megtanulni, és csak Windu tudta úgy alkalmazni úgy, hogy közben nem állt át a sötét oldalra. Azt beszélték, hogy csak Yoda és Dooku tudná felvenni vele a versenyt vívás terén. Egész életében a Jedi Rendet szolgálta, sok Jedit tanított, köztük Depa Billabát és Echuu Shen-Jont. Ő vezette azt a 212 Jedit, akik a Geonosisi csatában harcoltak és ő volt az, aki legyőzte a hírhedt fejvadászt, Jango Fettet. A klónok háborúja idején is hű maradt a Galaktikus Köztársasághoz, és gyakran a legvéresebb csatákban vezette a köztársasági csapatokat. A háború végén szembenézett Darth Sidiousszal, akit le is győzött, de Anakin Skywalker árulása miatt végül Sidiusnak sikerült megölnie Windut.

FIATALKOR:
Mace Windu a Haruun Kal bolygón élő Ghôsh Windu klánba született. A szülei halálát követően hat hónapos korában vitték a Jedi Templomba. Mint minden ifjút őt is Yoda mester tanította. Később T'ra Saa mester tanítványa volt egy rövid ideig. Nem sokkal később tudomást szerzett szokatlan képességéről,hogy töréspontokat lát az Erőben. Ezzel a képességével bepillantást nyerhetett néhány jövőbeli dologba, például látta a fénykardját amit később meg is épített. Bár Mace kiemelkedett társai közül a Jedi Nagytanács nem engedte meg neki,hogy megépítse azt a kardot amit a látomásaiban látott. Amikor 14 éves volt tájékoztatta a Tanácsot,hogy szeretné megkeresni a legtökéletesebb alkatrészeket amikből fénykardot lehet csinálni. Ezt engedélyezték neki és egymaga küldték el Hurikane világába. A küldetésén szembe kellet néznie a bennszülöttekkel akikkel szemben az Erő segítségével megállta a helyét. A harcban megsebesítette az egyik bennszülöttet akit meggyógyított. Hálából megajándékozták egy különleges kristállyal ami ibolyaszínű volt és a kardba építése után ibolyaszínt kölcsönzött a pengének. Egy időben Eeth Koth fegyverét használta amit egy rituális szertartáson cserélt el vele a sajátjára. A következő másfél évtized során sok küldetésen vett részt. Csecsemő kora óta először járt a Haruun Kalon (ahol megtanulta a Korun nyelvet) és megölte szülei gyilkosát Uda-Khalidot. Élete során sok Jedit képzett ki köztük Echuu Shen-Jont (a nagy Jedi tisztogatás egyik túlélője) és Depa Billabát aki a Jedi Nagytanács tagja lett. Miután ráakadt egy Darrus Jeth nevű fiúra egy ideig edzette bár hivatalosan sose volt a padawanja.

JEDI MESTER:
Mace gyorsabban fejlődött mint a társai és hamar Jedi mester lett belőle míg végül a Tanácsba is bekerült 28 éves korában,ezzel ő lett a legfiatalabb Jedi aki valaha is tag lehetett. Ebben a megtiszteltetésben azután lett része,hogy az Arkanian forradalom idején legyőzte Gormot. Miután tanácstag lett a kardját egy értékes fémmel electrummal vonta be. Végül megkapta a Rend mestere címet így ő lett a tanács elnöke és a második legmagasabb rangú Jedi Yoda nagymester mögött. Kitűnő vívótudással és diplomáciai érzékkel rendelkezett és sokat tudott a Rend történelméről. Ő volt volt a Tanács összekötője a főkancellárral. Jedi mesterként is sok diplomatikus és békefenntartó küldetésen járt például a Yinchorron és a Malastareon. Harcolt a Stark hyperűr háborúban és tanácsokkal látta el Finis Valorum főkancellárt a Flail nevű terrorszervezet felszámolásával kapcsolatban. Egy másik küldetésen ami a Nar Shaddaara szólt korábbi tanítványával Depa Billabával ment. Egy állat csempész szervezet felszámolásán munkálkodtak. Egy megvadult Akk kutya és megannyi bűnöző legyőzése árán sikerült megszüntetni a szervezet tevékenykedését.

A KLÓNOK HÁBORÚJA:
YE 22. Obi-Wan Kenobi mester felfedte Dooku valódi szándékát de küldetése közben foglyul ejtik. A harci konfliktus kialakulása a Galaktikus Köztársaság és a Független Rendszerek Konföderációja között elkerülhetetlen. Mace Windu több tucat Jedi élén a geonosisi arénába utazik,hogy kiszabadítsa Obi-Want,Anakint és Padmé Amidala szenátort. A három fogoly sikerrel küzdött az életéért de sarokba szorították őket. Ekkor Windu és a többi Jedi felfedte magát. Egy rövid de kemény csata során Mace lefejezte Jango Fett fejvadászt. Fett halálát évezredekkel korábban egy Darth Traya nevű Sith már megjósolta. A csatában sok Jedi elesett és a maroknyi túlélőt a harci droidok serege teljesen körbevette. De Yoda és a vele érkező klónkatonák megmentették őket. Windu üldözőbe akarta venni Dookut de három Sötét Ministráns állta útját. Mire legyőzte őket Dooku elmenekült. A Geonosisi csatát követően Windu átadta a Rend mestere címet Yodának.

HALÁLA:
Mace Windu nem küzdött túl sokat amíg sikerült legyőzni Darth Sidious-t. Ám talán a sötét nagyúr megérezte,hogy Anakin Skywalker ki fogja őt menteni,mivel meggyőzte,hogy képes lehet megmenteni a feleségét (ennek érdekében hagyta hogy Windu eltorzítsa az arcát is. Anakin túl sok rémálma miatt fordult Palpatine-hoz és így megakadályozta,hogy Windu megakarja ölni őt. Bár ugyanakkor Palpatine kérte meg arra is,hogy ölje meg Dooku grófot. Anakin már akkor felismerte tettének súlyát, és Windu meg Palpatine párbaja során is megpróbálta megértetni Windu-val,hogy a Jedik nem ölnek embert. Windu ragaszkodott ahhoz,hogy ha életben hagyja akkor veszélybe kerülne az egész Jedi tanács és igaza is volt. Viszont,amikor lesújtott volna Palpatine-ra,aki csupán színjátékból könyörgött,hogy hagyja meg az életét, Anakin levágta aJedi mester kezét. Ekkor azonban Palpatine-on gonosz vigyor lett urrá,és villámok kíséretében kilökte Windu-t az ablakon. Ezzel egyidőben adta a Sith Mester ujdonsült tanítványának a Darth Vader nevet, aki immáron a Sötét oldal szolgájává vált. Igazságszerint nincs kézzel fogható bizonyíték a történetben arra,hogy Mace Windu valóban meghalt-e, de mivel utána nem mutatkozott, nagy a valószínűsége.